2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Kaip žinia 3 pagrindiniai interneto banginiai yra:
utipupupu  - kačiukai
oooooooo - papai
mmmmmmm - maistas.

Pas mane vietoj kačiukų - balandžiai, vietoj papų - retsykiais užpakaliai, o vietoj maisto - kas na kas... citatos. Bet citatom ir kitais gražiais žodžiais ilgai sotus nebūsi.

Taisom padėtį.
Maistas. (Katės ir papai palauks).


Labai džiaugiuosi savimi. Valgau ir džiaugiuosi. Patekau į savo šidrį per savo gi skrandį. Ir visi patenkinti - ir aš, ir skrandis, ir širdis. Ir visi aplinkiniai. Sotus žmogus - laimingas žmogus. Alkanas žmogus - piktas žmogus.
O mano naujasis džiaugsmas - baklažanai su sezamu ir polenta.
Įvyko tai per klaidą. Kepiau baklažaną ir šliūkštelėjau per daug aliejaus. Galvojau galvojau - kaip tą riebalumą likviduoti - ir sugalvojau įberti sezamo sėklų. O lentynoje šalia jų stovėjo ir polenta - aka kukurūzų kruopos, čia,  kad mandriau skambėtų kapitalistai taip vadina.
Gaminama labai paprastai:
supjaustome kūbeliais baklažaną ir kepame.
susmulkiname česnaką ir imbiero šaknį. Kiek širdis geidžia. Mano širdis geidžia kokių 4-5 skiltelių česnako ir gero gabalo imbiero vienam baklažanui. Druskos nededu - man labai patinka natūralus baklažano skonis.
Kepame, kol suminkštėja. Aliejaus turi būti normaliai, nesausai. Kai baklažano gabaliukai atrodo pakankamai minkšti - įberiame gausiai sezamo sėklų ir kukurūzų aka polentos. Pamaišome. Dar pamaišome. Pakepame ir pamaišome. Sezamas su polenta apskrunda. Ir gaunasi mmmm - minkšti baklažano gabaliukai su apskrudusia traškia plutele.
Ir tai yra labai gerai. :)





6 komentarai:

  1. mmm, šiandien pat einu ieškot ten tos lentos po, ar kaip ji vadinasi :D
    Ačiū, aš kaip atradau Tavo blog'utį, taip ir iškart sužinojau kad esate Tamsta šaunuoliukė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū. :)
      ir skanaus! :)
      parašyk kaip gavosi.
      čionykščiai kukurūzai smulkiau sumalti, nei Lietuvoj. čia beveik kaip miltai, tėviškei manų dydžio. tai įdomu - kaip su lietuviškai išeis.

      Panaikinti
    2. okiz, prasinešiu kaip sekės :) manau kad ieškosiu kūkurūzų miltų kokioj pvz prismoj, kiek teko matyt, ten nemenkas pasirinkimas :) prie to paties klausimas - baklažanų prieš kepant niekaip neapdoroji? Nes man truputuką baisoka rizikuot, kadangi jie, kiek teko bandyt, visada gaunasi kempinės/popieriaus skonio, na žinoma išskyrus tuos, kurie pvz būna kiniečiuose, tai kaip suprantu pagal šitą receptuką gaunasi kažkas pan į tuos kiniškuosius? :)
      o beje, papų nereikia tikrai tikrai :D
      o ir su katėm gali neskubėt, nes yra ir vertesnių dėmesio padarėlių, pvz karrrvės, ar netgi Žabankštys :D

      Panaikinti
    3. aš baklažanus prieš gaminant paprastai supjaustau riekelėm (apie 1 cm storio) ir pabarstau gausiai druska iš abiejų pusių. palaikau apie 5 min. išsiskiria tamsios sultys, kuriose yra kažkokių toksinų. nusplaunu ir tada gaminu.
      kai labai alkana - nesiterlioju. gaminu iš kart. vis tiek ne nuo baklažaninių toksinų mirsiu. :)
      man baklažanai labai patinka, viena mėgstamiausių daržovių. nežinau, koks būtent yra "kempinės/popieriaus" skonis. manau, jie nepilnai pagaminti, todėl sausoki. maniškiau kai paruošti - minkšti ir skanūs. :) gal tiesiog reikia daugiau laiko.
      taip, kepant jie aliejų sugeria kaip kempinės. paskui išleidžia. šiuo atveju jam sugerti naudojame polentą. o kepant atskirai juoselėmis - galima tiesiog nusausinti ant servetėlės.
      kiniečiai manau naudoja banalų krakmolą, kad susidarytų plutelė. nebandžiau.

      Panaikinti
    4. na va, išbandžiau ir aš.... ir galiu pasakyti kad nelabai pavyko :( gaal per daug aliejaus įpyliau, gal.. na nežinau, valgyt buvo įmanoma, bet nemanau kad tai buvo panašu į tavo baklažanus :) bet nieko, aš moteriškė stipri, bandysiu dar kartą, kol gausis :) O beje, apžiūrėjus asortimentą polentos, tai nusivyliau - yra toks dalykas, bet tik su visokiais priedais, pvz džiovintais grybais, ir pan., o kaina nuo paprastų kukurūzų kruopų skiriasi maždaug keturis kartus...

      Panaikinti
    5. Gal tikrai per daug aliejaus. Nemacius negaliu pakomentuot. Reikia tiek, kad butu nesausi. Bet aisku, kad neplauktu, kad kruopos sugertu alieju su baklazano sultimis.
      Gal ir paprastos kukuruzu ar netgi manu kruopos tinka.
      Jei nebijai - eksperimentuok.
      Sekmes!!! :)

      Panaikinti